Pune o intrebare
Adresa dumneavoastra de e-mail va ramane privata. * - Campuri obligatorii
Problema sau nu?

Buna,am si eu o problema legata de penis.Atunci cand il decalotez nu ramane decalotat ci isi revine in cateva momente.Vreau sa precizez ca am avut fimoza in copilarie dar s-a rezolvat la un medic urolog in Timisoara.E vorba de fren scurt? -Va multumesc-.

Raspunsul medicului
Buna ziua! Nu este nici o problema.
decalotarea

Buna domnu dr am si eu o nelamurire baietelu meu in varsta de 2anisori a fost decalotat fortat doamna dr nea spus sa nu decalotam o saptamana si doar sa spalam fara decalotare azi cand sa implinit o sap am decalotat dar era lipita inapoi si neam reintors la dansa si iara la chinuit si mia spus la fel sa nu decalotez o saptamana dar dak iara o sa se lipeasca?Dupa cate zile pot decalota.baietelu planga f tare cand face pipi.va multumesc.

Raspunsul medicului
Buna ziua! Puteti sa decalotati si mai repede de o saptamana, dar obligatoriu sa ridicati pielea (preputul) inapoi.
preputial strâmt

Buna ziua,
Băieţelul meu de 1 an şi 8 luni a plâns in timp ce urina, şi am observat că avea puţin pielea de pe penis umflata, la apăsare a iesit un lichid transparent conţinând pete ca de lapte bătut. Această problema sa rezolvat intr-o jumătate de zi. Peste căteva zile am consultat totusi un chirurg, care a spus că trebuie operat, deoarece nu se poate decide decât in timpul operaţiei dacă doar preputul e lipit sau are fimoza, deoarece preputul e puţin mai lung ca de obicei. Dacă e doar lipit se dezlipeşte, dacă e fimoza se secţioneaza (dorsal slit). Baiatul nu are probleme la urinare, nu se baloneaza, urina iese normal.
Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat, cum să procedăm, chiar este necesară operaţia la aceasta vârsta?
Eu voi incerca să evit operaţia cu orice preţ dacă e posibil, să caut alternative.
Vă mulţumesc mult pentru îndrumare.

Raspunsul medicului
Buna ziua! La varsta copilului dvs. preputul este in mod normal lipit de gland, iar ceea ce a iesit cand ati apasat dvs. ar putea fi smegma (o secretie normala). Dvs. ar trebui ca la fiecare baie sa-l spalati si progresiv sa mai decalotati; ar trebui sa fie complet decalotat pana in jurul varstei de 6 ani. Daca apar balanite (infectii ale glandului) atunci ar trebui decalotat mai repede.
recomandare dr.

Revin cu inca o rugaminte catre Dvs. Am vazut in CV-ul Dvs ca ati colaborat cu Spitalul Louis Turcanu Timisoara. Va rog daca este posibil si necesar (vis-à-vis de mailul anterior cu fimoza), sa ma indrumati catre un coleg cu care ati colaborat bine in cadrul acestui spital si care are aceleasi acceptiuni ca si Dvs., pt. un consult al baietelului.
Multumesc anticipat

Raspunsul medicului
Buna ziua! Eu consult si la Timisoara la clinicile Medicis si Profilaxis, unde va puteti programa telefonic.
fimoza ??

Buna ziua,

Baietelul meu de 3 ani urineaza normal, nu s-a plans niciodata de vreo jena, insa in urma unui control de rutina la medicul pediatru, acesta ne-a sfatuit sa mergem la un dr. chirug pt. o parere, deoarece sub preput s-a adunat smegma si nu e ok, putand face o infectie pe viitor. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? Precizez, ca la fiecare baie, eu l-am decalotat cu miscari blande, fara sa fortez, deoarece asa am fost sfatuita de dr. de la primele saptamani de viata ale copilului. As dori sa va intreb daca, acea substanta alba de sub pielea preputului (smegma ne-a spus dr. ca este), il deranjeaza in vreun fel sau e periculoasa cauzand posibile infectii??
Va multumesc

Raspunsul medicului
Buna ziua! Smegma este o secretie fiziologica (normala) si va ajuta la decalotarea glandului copilului dvs.  Nu este periculoasa. Foarte rar determina infectii locale (balanite). Felul cum ati procedat dvs., spalandu-l si decalotandu-l cu miscari blande la fiecare baie,  este foarte bine.
Pagina Anterioara